Ráda se dělím o své zkušenosti

Je konec roku a mě jímá velká chuť ohlédnout se zpět a probrat se dobrodružstvími, vzlety i pády, které mě za poslední rok provázely. Pokud byste chtěli nahlédnout do mého lektorského deníčku, jste vítáni.

Nedávno jsem se ocitla na koncertě, na který jsme se dlouho těšila. Iva Bittová, Monika Načeva a Lenka Dusilová. Byla jsem moc zvědavá, co tyto tři úchvatné ženy společně na podiu vytvoří. Po 10 minutách koncertu jsem zjistila, že jsem očarovaná. Trojice vpravdě archetypální (dívenka, milenka, stařena) svými hlasy splétaly sítě kouzel a vzduch v...

Čím dál častěji si všímám, jak prezentátorky při vystoupení před publikum ovládne strach. Dokud povídají ve skupině o svém projektu, nebo jen tak klábosíme na konzultaci nad kafem, jsou uvolněné a volně dýchají. Jakmile si ale stoupnou a mají formulovat myšlenku, jejich tělo ztuhne, dech je mělký, hrdlo stažené. Čím to je?

Sepsala jsem pár tipů, na co je dobré myslet než se vrhnete do tréninku prezentačních dovedností. Taky řešíte, jak prodat svoje myšlenky, ustát trému před složitým publikem, sdělit smysl své práce. A chcete na sobě makat, pak by vás tento seznam mohl zaujmout.